Przewodniki kulinarne świata

aspartam szkodliwość Przewodniki kulinarne po restauracjach świata są bardzo modnym produktem. Modnym poza granicami nas...

Więcej

Gotuj pysznie i zdrowo

imola Najczęściej jest tak, że jemy w pośpiechu i zwykle nie zastanawiamy się czy dana potrawa jest zdrow...

Więcej

Kasza pomoże naszemu zdrowiu

Tanie wyżywienie dla grup Warszawa Istnieje wiele odmian kaszy, którą produkuje się z różnych zbóż. Na naszych stołach gości ona niest...

Więcej

Papryka – warzywo, które kochamy

dachy warszawa Przewodniki kulinarne po restauracjach świata są bardzo modnym produktem. Modnym poza granicami nas...

Więcej

Gotujemy dania na kilka obiadów

Przepisy kuchenneNie jesteśmy leniwi, ale na gotowanie nie mamy czasu. W wielu domach, zwłaszcza w takich, w których oboje rodzice pracują obiady gotuje się nawet z kilkudniowym wyprzedzeniem. To nie jest lekceważenie zagadnienia posiłków, ale na pewno sprawa praktyczności. Chętnie byśmy zostawali w domu i gotowali codziennie, ale niestety sytuacja finansowa naszych rodzin nie pozwala nam na to. Dlatego tez przy okazji gotowania zupy mamy do czynienia z wielkim garem, gotujemy tyle, żeby starczyło nawet na dwa, trzy obiady. Podobnie sprawa wygląda z innymi potrawami. Przepisy kuchenne umożliwiają nam zrobienie wielu dań takich, które można zamrozić i z powodzeniem odgrzewać po kilku dniach. Jakie to dania? To różnego rodzaju kotlety, bigosy, nawet niektóre sosy. Możliwości jest wiele, najważniejsze, by odpowiednio te wszystkie dania przygotować. Nie każdy bowiem produkt da się zamrozić, nie każdy rozmrożony dobrze smakuje. Ale nasza kuchnia nie powinna mieć przed nami tajemnic w tej materii.

Tagi: obiad, danie, masowo | Struktura strony